Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest er en av de definitive klassikerne fra Net Entertainment og er en spilleautomat som har en enorm popularitet her i Norge. Automaten var den først av NetEnts 3D-spilleautomater, men har allikevel tålt tidens tann til fulle og er fortsatt en av de mest spilte spillene i casinoene.

Casumo Bonus

Gonzo’s Quest handler om den litt komiske og litt grådige spanske conquistadoren Gonzalo Pizarro. En stille kveld i 1541 når skuta til spanjolene ligger utenfor kysten av Peru ser han sitt snitt til å knabbe kartet, stupe over bord, svømme inn til land og starte letingen etter den forjettende byen av gull – Eldorado!

Slik starter altså dette spillet og det hele blir skissert opp for oss gjennom en herlig kortfilm i starten, og deretter er det bare å la seg rive med i denne suverene automaten. Vi får legendarisk god underholdning spredt utover 5 hjul, 3 rader og 20 gevinstlinjer.

Gonzos Quest Avalanche

Avalanche

Det er flere ting å ta tak i her, men vi starter rett og slett med Avalanche-funksjonen som var banebrytende da automaten kom på markedet. I basisspillet vil alle symboler som havner i en vinnende kombinasjon eksplodere og forsvinne. Det blir deretter plass for nye symboler til å falle ned på disse plassene, og dermed en mulighet til at nye vinnende kombinasjoner dannes. Et slikt symbolskred er gratis, og dermed får man nye vinnersjanser på det samme spinnet helt kostnadsfritt.

Dette vil fortsette helt til det ikke dannes flere nye vinnende kombinasjoner, og i teorien kan dette defor pågå en stund.

En tilleggsfunksjon til disse symbolskredene gjør at man for hvert skred får gevinstene multiplisert med en stadig høyere verdi. Etter Avalanche nr. 2, 3 og 4 vil gevinstene man vinner bli multiplisert med henholdsvis 2, 3 og 5! Alle gevinster man vinner etter 4. Avalanche blir multiplisert med 5.

Free Falls

I Gonzo’s Quest har vi også muligheten til å vinne gratisrunder, eller Free Falls som det heter her. 3 Free Falls symboler på en aktiv gevinstlinje sender oss direkte til Eldorado og gratisrundene hvor vi får nyte 10 free spins.

Gonzo

I gratisrundene fungerer fortsatt Avalanche-funksjonen akkurat som i basisspillet, men multiplikatorverdiene er økt. Alle gevinster blir multiplisert med minimum 3, men etter 2, 3 og 4 Avalanche stiger denne verdien til henholdsvis 6, 9 og 15. Du kan altså oppleve å få gevinstene dine multiplisert med 15 i forhold til det som står oppgitt i betalingstabellen, og da kan man trygt si at du har funnet Eldorado!

Avalanche-funksjoner er noe NetEnt har videreført ved flere anledninger og deriblant i automaten Elements: The Awakening.

Til slutt

Begeistringen vår for Gonzo’s Quest er meget stor, og dette har vi redegjort klart og tydelig for i avsnittene ovenfor. Dette er en klassiker på alle mulige måter, og det er godt gjort å lage en spilleautomat som fortsatt greier å ha en slik popularitet, men det er kanskje ikke så rart når vi ser på funksjonene.

Avalanche-funksjonen i basisspillet og Free Falls mangedobler gevinstene våre og gjør spillet herlig forutsigbart og spennende! Må prøves!

Privacy Policy